Ensaic , ,

Projecte realitzat mitjançant el software ROLOC. Transformation chromatic stripes, creat juntament amb Pau Artigas (taller Estampa).
Roloc és un software experimental que es basa en la codificació cromàtica d’imatges. Roloc analitza una imatge i, a partir d’uns colors predeterminats per l’usuari, la reconverteix en franges de diferents mides segons la seva proporció cromàtica. D’aquesta manera tota imatge es reordena en franges verticals de colors plans.

Ensaic

 

Ensaic  “Les jours s’en vont”

El Titoni feia el batxillerat en un col·legi religió de Sarrià. El seu cosí li  donava lliçons extres des dos quarts de set a les nou del vespre. Després, havia de fer els treballs escolars: problemes, anàlisi, traduir del grec…

El Titoni somniava amb Altafulla, amb les hortes selvàtiques de can Petxina, amb el Josep Riera, el Luisito Macaya, amb la bici i el fusell dispara-pilotes. No és que Altafulla fos el paradís, perquè calia comptar amb el senyor Roca, professor d’ensenyança expeditiva i ràpida, però no era, ni de molt, aquesta angúnia de cada dia ni l’amagar-se darrere d’en Pueyo, el fati, quan el pare Venanci deia: “Bé, ara farem problemes a la pissarra”.

El cosí del Titoni estudiava per a químic, era oficial de milícies, i molt sovint li movia escàndols. Però això era molt diferent. Algunes vegades el tenien a dinar a casa, o el passava alguns dies a Altafulla, y llavors era un gran camarada i se l’estimava molt.

El Titoni se sentia una mica desemparat. Pensava que la vida és una malson, amb l’esclavitud del grec, i envejava la vida lliure, impossible d’aconseguir, de qualsevol vailet d’Altafulla. Moltes vegades es colgava dins del llit i plorava llàgrima viva.
L’avi, que era una mica poeta, li deia que els dies vénen i se’n  van.

“Diana i el mar mort” de Joan Perucho.

Imatges: Els pins de l’Encís d’Altafulla fotografiats durant l’abril del 2013.
Colors: R:160 G:60 B:0 / R:255 G:175 B:0 /  R: 30 G:200 B:10 / R:219 G:255 B:255 seleccionats per Luis Antoni Puig (El Titoni).