Renga-Ronda , ,

Aquest llibre és el resultat de l’alineació dels poemes de dos autors, Alec Finlay i Martí Sales. Forma part de l’exposició individual al Highland Institute for Contemporary Art i intenta establir un diàleg entre dos espais, el Highland escocès on es troba el HICA i Hangar (centre de producció i investigació d’arts visuals) de Barcelona.
Partim del poema de l’escocès Alec Finlay titulat Renga word-map, HICA, que segueix l’estructura pròpia d’una Renga (construcció literària basada en l’encadenament) i, en segon lloc, el poema del poeta català Martí Sales, Rondalla de l’assimilació de l’hàbitat, que presenta un particular passeig per Barcelona.
Aquests textos són presentats de manera alineada a partir del mètode bioinformàtic de l’alineament de seqüències que consisteix en comparar dues o més cadenes d’ADN per ressaltar les seves zones de similitud, diferència o desaparició amb l’objectiu de detectar significatives mutacions. El resultat pretén ser una nova construcció literària que identifica les coincidències i aproximacions ortogràfiques entre els poemes.
Ambdues composicions van ser ofertes pels seus autors a través de Geoff Lluc (responsable de HICA), i Pedro Oliver (responsable de Cataclístics).