Sara canta ,

41_sara2

 

 

Resultat de l’alineament (mètode de genòmica computacional) realitzat pel programari Swat5 de la cançó “Ten Little injuns” i la interpretació que en fa Sara, una nena de 2 anys de edad.

La capacitat per formar plurals, algunes conjugacions verbals, etc., porta al nen a cometre errors: es tracta del fenomen de la regularització. Aquest fenomen implica que durant l’adquisició del llenguatge, els nens cometen errors perquè estan aprenent les regles de la seva llengua nativa i les apliquen amb inflexibilitat, el que sembla un inconvenient en l’evolució de l’adquisició del llenguatge i una evolució en l’adquisició de la gramática.

Equesta fase de regularització identificada com error que es produeix durant l’adquisició del llenguatge en nens d’entre 2 i 5 anys serà utilitzada com a base de partida per a l’elaboració del projecte. El camp d’observació d’aquest procés s’amplia des dels moments en què el nen comença a reconèixer paraules de cançons i les reprodueix amb la supressió de les consonantes.

Un “Alineament de Seqüències” en bioinformàtica és una forma de representar i comparar dues o més seqüències d’ADN per ressaltar les seves zones de semblança, que podrien indicar relacions funcionals o evolutives entre els gens.

Exposat a la Sala Corretger5 (Barcelona)