Pink Alignments ,

Pink Alignments compara dues imatges popularment conegudes sota el mateix nom Pink Panther, el popular dibuix animat dels anys i un diamant de gran valor. La comparació s’ha dut a terme a través del software d’alineació d’imatges anomenat Simagment realitzat per Marc Padró i basat amb el mètode d’alineament de seqüències utilitzant l’algoritme de Needleman-Wunsch.

Simagment busca detectar la concordància entre els píxels de dues imatges, mantenint-ne l’ordre (sentit de lectura) pero col·locant espais en blanc allà on es considera necessari (quan la semblaça etre dos píxels és més baixa). Per fer-ho, l’algoritme atorga una puntuació a tots els possibles alineaments entre les dues sequències (de píxels) i tria el que que tingui la puntuació més alta.

El procés utilitzat per la genómica computacional es basa amb el mètode de l’Alineament de seqüències. Un alineament de seqüències en bioinformàtica és una forma de representar i comparar dues o més seqüències d’ADN per ressaltar les seves zones de semblança, que podrien indicar relacions funcionals o evolutives entre els gens.

pink-aligments1

rhodonite (Pérou)

Galeria Canem. Castelló. gener 2018

_MG_8032-canem _MG_8025-canem
Pink Alignments Notebook