Fase Clau ,

Fase Clau vol donar resposta a la lectura del llibre “La física de la inmortalidad” del profesor en física Frank J. Tipler, on es descriu la seva teoría del Punt Omega.
Tipler afirma estar en disposició de provar l’existència de vida després de la mort, a causa d’una intel·ligència artificial que ell denomina “Punt Omega”, i que identifica amb Déu. El científic argumenta que l’evolució natural de les espècies intel·ligents donarà com resultat el creixement exponencial del progrés científic, possibilitant un control absolut sobre l’univers, fins i tot a la major escala. Planteja la possibilitat que les màquines intel·ligents convierteixin tot l’univers en un gegantesc processador d’informació.
La postura de Tipler és marevellosament creativa i d’una imaginació poderosament fertil on barreja disciplines tant dispars com la filosofia, la ciència i la religió.
Fase Clau reinterpreta una reflexió científica al votant del punt de trovada entre origen i final, entre creació i destrucció. Es recrea un vincle entre l’explossió (Big Bang) i l’implossió ( Big Crunch) relacionats a través d’un element comú, un punt que simbolitza, com a figura elemental, el vuit, el no res (El Punt Omega), la neutralitat a partir de la qual podem pensar en l’aparició, en l’origen, o bé al contrari, en l’absència o la disgregació.

Exposat a:
La Ciutat Il.luminada. Valls. (gener-febrer 2001)
Sonar-cinema. CCCB. Barcelona (juny 2001)
Festival de video Estavar-Llivia. França (juliol 2001)